JENNIE LINDBERG

Mitt namn är Jennie Lindberg. Jag är utbildad konditor och våren 2018 vann jag tävlingen Det stora tårtslaget i TV4. Nu startar jag en YouTube-kanal för att inspirera och visa hur jag gör mina tårtor. Vill du veta mer om min vardag? Följ mig på Instagram och Facebook!

EN AV LANDETS VASSASTE KONDITORER

Med en exceptionell känsla för hur man skapar tårtor där bara fantasin sätter gränsen har hon blivit en självklart val för många när det vankas festligheter och tårtor som kräver det där lilla extra. Läs om hur allt började.

Hur kom du in på det här med tårtor och bakning?
-Jag gick livsmedelslinjen på gymnasiet i Östersund, tre år, och sedan ett påbyggnadsår i Kristianstad där jag tog mitt gesällbrev inom konditori. Det var mycket specialkunskaper inom exempelvis choklad och caramel. Jag tyckte att det var roligt att göra lite annorlunda och finare bakverk och jag hade lätt för att göra detaljer på tårtorna. Sedan började jag jobba på konditori i Malmö.

Var det mycket bakande under uppväxten?
– Ja, jag tyckte att det var kul att baka redan som litet barn. När mamma ville ha fikabröd så slog jag bara upp något i kokboken som såg kul ut och satte igång.

Hade du någon som pushade dig?
– Jag visste ganska tidigt att jag ville göra något praktiskt. Jag är praktiskt och konstnärligt lagd så jag tyckte att det här med att dekorera och göra vackra bakverk kändes väldigt naturligt.

När insåg du att du hade något alldeles extra?
– Haha, det var först när jag började få lite specialbeställningar på tårtor som jag började utmana mig själv på allvar, och i dag kan jag inte säga att det finns någon tårtbeställning som skrämmer mig.