Warning: Creating default object from empty value in /home/denhefdi/jenniescakesanddreams.com/wp-content/themes/salient/nectar/redux-framework/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Sanningen bakom vinnartårtan! – Jennies Cakes & Dreams

”Den tårta som har betytt mest för mig i livet är min kära Påfågeltårta, som jag vann Det stora tårtslaget med. Vårt tema den dagen var att imponera på domarna och ha extra allt med en överraskning inuti tårtan. När jag spanat in idéer på internet har jag alltid fascinerats av de majestätiska Påfågeltårtorna, så jag tänkte att nu har jag chansen att få göra en sådan!Men skulle tiden räcka?

Jag fick göra upp en noggrann plan, för det var mycket stjärtfjädrar att pyssla ihop, och hur skulle jag fästa dem? Själva kroppen på fågeln på toppen av tårtan fick ju inte bli för klumpig. Men håller den om den blir för smal? Allt gick ju skapligt enligt planen, men fjädrarna var knepiga, för de ville glida av. Där hade jag behövt tänka ut något bättre,men man är rätt så pressad i det läget och det var ju trots allt final!

 

Inuti tårtan tänkte jag först att överraskningen skulle bestå av färgglada bottnar. Jag gjorde dem i mönster av lila, turkos och blått. Men jag kom på en ännu bättre idé senare och ville ha ett guldägg i mitten. Såklart skulle det ligga ett dolt ägg under fågeln!Men inte heller den planen var särskiltgenomtänkt. Ägget gjorde jag i Rice crispiestreat liksom fågelns kropp. Sedan klädde jag ägget i sockerpasta och målade det i guld. Jag började fundera på om färgen kanske skulle försvinna på grund av fukten i tårtan? Tiden var knapp och jag lade i det målade ägget. Det får bära eller brista, tänkte jag. Jag hoppades att själva överraskningen inte var avgörande för vinst.

Det slutade med att ägget blev vitt inuti, men det är ju vanlig äggfärg vilket som.

 

Smakmässigt tänkte jag också lyxigt, så det blev champagne och jordgubbar. Men jag ville ha något lila för ögat, så det blev lavendel. Jag använde torkade lavendelblommor och gjorde en lila sirap av dem som jag smaksatte moussen med. Jag var rädd att det skulle smaka tvål,men det blev jättegott! För hela receptet kan ni gå in på köket.se. Där ligger det recept på mina vinnartårtor. Det blev hela fyra stycken!

Vill du bli sponsor? Använd kontaktformuläret.